Byte av trosor online

Du kan byta trosor som du köpt online om:

  • De har ett fel
  • Inte lever upp till produktbeskrivningen
  • Kommer i bruten förpackning
  • Inte har använts eller tagits ur förpackningen
  • Kläderna på något annat sätt inte håller de löften som getts i butiken

 

Det kan även finnas andra tillfällen då du kanske kan byta ett par trosor som du köpt på nätet, men för det mesta så får du räkna med ett nej. När det handlar om underkläder så är det särskilda villkor som gäller vilket beror på att butiken inte kan sälja ett par stringtrosor eller vanliga trosor vidare om de redan har använts. Det här är viktigt att vara medveten om redan innan man handlar.

Reglerna som gäller

De regler som kommer att gälla för trosorna som du köper online beror förstås mycket på var du handlar. Svenska onlinebutiker har som regel liknande villkor, men det kan givetvis variera även mellan svenska webbshoppar som säljer trosor. Det du ska göra, innan du skickar din beställning, är att läsa villkoren noggrant. Här kommer du att få veta vad som gäller om du inte vill ha trosorna då de kommit fram.

Då det är något fel på plagget

Det händer förstås att trosor och stringtrosor med fel skickas ut till en kund. Om du får en förpackning som redan är öppnad så ska du genast dokumentera detta. Ta en bild och visa någon annan som kan intyga och kontakta genast butiken som sålt trosorna. Sedan ska du noga följa de anvisningar som gäller för reklamationer. Det här är viktigt eftersom webbutiken har en speciell procedur för att avgöra om en vara verkligen hade fel eller om det var du som på något sätt skadade den. Om du glömmer bort att skicka med förpackning eller annat så kanske du åker på att betala för produkten fast att den var felaktig och då kan det bli knivigt med turer till Allmänna Reklamationsnämnden och annat som man helst slipper.

Då du misstog dig

Det händer även att man köper trosor på nätet för att inse att modellen inte alls var vad man hade förväntat sig. I detta läge så kan man ha rätt till att returnera och få pengarna eller annan produkt tillbaka. Man ska dock tänka på att underkläder aldrig byts ut om de tagits ur förpackningen och uppenbarligen använts. Du kan alltså glömma att skaffa dyra trosor, använda de på nyårsfesten och sedan returnera… Läs reglerna för returer så att du vet hur mycket det kommer att kosta att ångra ett köp.

När butiken gör fel

Om webbutiken gör fel och skickar dig fel storlek, fel färg eller annat som inte stämmer med de specifikationer som du har angett så ska du överklaga. Tänk på att spara din beställningsinformation där det står tydligt vilken vara du beställt så att du kan bevisa att du inte ville handla svarta trosor med string utan mormorstrosor med spets.