En sminkspegel med belysning kommer att ge dig en helt ny dimension när du ska sminka dig. Det är inte utan anledning som alla professionella make up artister använder sminkspegel med belysning. Det finns också sminkspeglar utan belysning men de tillför inte alls lika mycket som en spegel som är utrustad med belysning. Både kvinnor och män brukar ha glädje av en sminkspegel. Män när de ska raka sig och kvinnor för sminkning och ta in och ut linser med mera. Om du inte redan har en sminkspegel med belysning ska du absolut köpa en!

Var köper man sminkspegel med belysning?

Du undrar säkert var du ska köpa din sminkspegel, det är ingen produkt som man vanligtvis hittar på vanliga stormarknader eller affärer. Det behöver dock inte vara svårt att hitta en affär som säljer sminkspeglar. Affärer som Ikea och Clas Ohlson säljer sminkspeglar. Utöver det finns det en massa e-butiker och postorderföretag som Ellos som säljer sminkspeglar. Det kan vara smidigt att beställa en sminkspegel med belysning på nätet för då kan du hitta olika typer av speglar. Stora och små och med olika typer av belysning. Kanske vill du ha en sminkspegel som har belysning med dimmer? För en bra och kvalitetsriktig sminkspegel med belysning rekommenderas företag som fokuserar på dessa artiklar.

I vilka situationer?

Det vanligaste är att man använder en sminkspegel när man sminkar sig. Det kan handla om både den make up du lägger varje morgon i vardagen innan du ska iväg till jobbet och den make up som du gör när du ska gå på fest eller någon annan tillställning. Ibland vill man vara extra säker på att se bra ut, till exempel om man precis har börjat ett nytt jobb eller om ska fotograferas. En sminkspegel hjälper dig verkligen att se huden som den är och döljer inga skavanker.

Vilken typ av belysning?

En sminkspegel bör helst ha LED-lampor. Led-lampor ger bästa tänkbara ljus och håller länge. De är miljövänliga så du kan med gott samvete använda din sminkspegel. Tänkt dock på att LED-lampor blir bokstavligen glödheta så det gäller att vara försiktig så man inte bränner sig. Det är viktigt att du gör rent din sminkspegel med jämna mellanrum, annars kommer stora samlingar damm från smink att ansamlas. Det brukar gå ganska snabbt att göra rent en sminkspegel om man använder en fuktig trasa eller en speciell mikrofiberhandduk som är speciellt anpassade för att få bort damm.