Att bära läderjacka är en trend som har hållit i sig under många, många år. Läderjackan är ett klassiskt och stabilt plagg som är oerhört lätt att matcha med andra färger och tyger.

Att välja läderjacka kan dock vara svårt. Faktorer som pris, färg, och framför allt skinntyp är avgörande för att hitta en jacka som matchar ens behov. Förutom det vill man att den ska vara av hög kvalitet och hålla i många, många år.

Hur ska den användas?

Som ovan nämnts är olika skinntyper bra för olika syften och användningsområden. Till exempel är lammskinn mjukt, exklusivt och ofta väldigt dyrt. Även om det är ganska lyxigt och av hög kvalitet, är det inte särskilt bra om man ska använda den som en motorcykeljacka. Detta eftersom skinnet (förhållandevis) inte erbjuder ett riktigt bra skydd ifall olyckan skulle vara framme på vägarna. Skinn av får har ganska likvärdiga egenskaper som lammskinn, men de är i regel lite mer robusta. En annan likhet är att det också är relativt dyrt.

Svinskinn då? Skinnjackor av svin är ofta lite billigare och passar ofta bra för jackor av lite sportigare stil. Skinntypen används också ofta som material att göra plånböcker och handväskor utav.

Jackor som är gjorda av buffel (eller bisonoxe) är ofta riktigt robusta, hållbara, något tunga, solida men också väldigt originella, ofta vackra och dessutom passande för de flesta sammanhang. Med dessa egenskaper kommer också ett högt pris – jackor av buffelskinn är ofta väldigt dyra.

Ett inköp kan räcka en livstid

Alla alternativ är egentligen i regel bra, men det kan vara en god idé att ha dessa egenskaper i åtanke och välja jacka efter syfte. Även om vissa jackor är dyra, kan det vara värt att lägga ner de pengarna. Att skaffa sig en riktigt kvalitativ läderjacka kan vara ett inköp man bara behöver göra en gång i livet. Så om du står och väger och funderar på om inte priset är lite för högt, kan det faktiskt vara värt att lägga de extra pengarna den här gången. Nu är inte skinnjackan det enda alternativet, det finns gott om stilar och den passar så klart inte alla. Vill du hitta alternativ  som kanske mer passar din stil hittar du mängder av jackor i Halens smakfulla utbud av jackor mer en rad olika stilar så du verkligen hittar något som passar dig.