Bra att veta för dig som ska köpa skor från Vagabond

Vagabond är ett omtyckt skomärke, inte bara i Sverige men även i andra delar av världen. Deras skor säljs inte bara i Europa, utan även hos många butiker i bland annat USA, Ryssland och Kina. Skorna finns för både kvinnor och män i en rad olika stilar. Om du har hittat ett par skor från Vagabond finns det ett par saker du kanske funderar på. Här tar vi upp några vanliga frågor och svar som kanske kan stilla funderingarna något.

Var tillverkas skorna?

Skorna från Vagabond tillverkas huvudsakligen i Vietnam, där företaget har sin egen fabrik. De har som ledord att inte arbeta med fler steg i produktionen än nödvändigt. Därtill är Vagabonds egna skomakare tillgängliga och närvarande under processen. Efter tillverkningen skickas skorna över hela världen – exempelvis till Ryssland, Europa, USA och Kina.

Hur mycket töjer sig läder?

Vagabond har många skor i läder. Har man inte ägt särskilt många läderskor förut är det naturligt att man har funderingar kring hur materialet beter sig i praktiken. Om skorna är av mjukt läder kommer det att töjas lite grann – men aldrig på längden. Du behöver alltså inte vara orolig för att skorna plötsligt för långa. Mjukt läder i bra kvalitet ska anpassa sig en del efter formen på foten. Det blir helt enkelt mer bekvämt så.

Hur bra lädret sedan håller sig beror på många faktorer. Även om materialet är i riktigt bra kvalitet, är det naturligt och känsligt mot vissa påfrestningar. Stora temperaturskillnader och fuktighet är två saker som kan påverka kvaliteten och livslängden hos dina Vagabond skor.

Går det att skicka tillbaka ett par skor?

Att köpa skor online kan kännas lite som att köpa grisen i säcken. Man vill gärna pröva dem först, helt enkelt. Vagabond, och många butiker med dem, erbjuder en 14-dagarsperiod där skorna kan skickas tillbaka. För att få göra returen krävs dock att skorna inte har använts och är returnerad i samma skick som de mottogs. Vidare ska de packas i skolådan du fick dem i. Skulle det vara någon skada på dem, ges pengarna tillbaka.